Succesvolle Alta Dairy Manager School over JONGVEE OPFOK

Afgelopen februari had Alta Nederland de eer om een Dairy Manager School te organiseren, met als centraal thema de opfok van jongvee en de directe link naar genetica en toekomstige productiviteit. het is de missie van Alta om samen met veehouders bezig te zijn om het genetisch potentieel van hun veestapel te verbeteren. Echter, de wijze van jongvee opfok speelt ook een cruciale rol in het realiseren van dit potentieel. Dit inzicht vormde de basis voor ons programma, ontwikkeld in samenwerking met ons zusterbedrijf SCCL en onze partner Quality Calf.

Deelnemers uit Estland, Servië, Hongarije, Roemenië en Nederland kwamen samen om kennis en ervaringen uit te wisselen. De interactie en synergie tussen de verschillende landen was inspirerend; het observeren van de wederzijdse uitdagingen en ondersteuning op diverse thema’s was een hoogtepunt van het evenement. De ochtenden waren gewijd aan theorie, gevolgd door praktische sessies in de middag op lokale melkveebedrijven, waar de opgedane kennis direct werd toegepast.

Een bijzonder onderdeel van het programma was het gastcollege van Dr. Michael Steele van de Universiteit van Guelph, die de cruciale rol van biest belichtte. Met deze kennisdeling streeft Alta ernaar een verschil te maken in de melkveehouderij. Het succes schuilt in het toepassen van de juiste producten binnen een effectieve strategie, waardoor onze melkveehouders significante verbeteringen op hun bedrijf kunnen realiseren. We observeren dagelijks het verschil tussen bedrijven die hierin uitblinken en daarmee buitengewone resultaten behalen. Ons doel is om veehouders uit te dagen hun verbeterpunten om te zetten in sterke punten. De Dairy Manager School is slechts één van de vele initiatieven die wij aanbieden om dit doel te bereiken.

Geïnteresseerd in het bijwonen van een Dairy Manager School of in een analyse door onze accountmanagers? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

On Key

Related Posts