Geslaagde Alta dairy middag bij Berends Dairy in Warnsveld

Afgelopen vrijdag 21 april waren bijna 200 personen aanwezig tijdens de Advantage dag / Dairy middag op het melkveebedrijf van Advantage Partner VOF Berends Dairy. In samenwerking met de familie Berends en DLV was een interessant programma opgesteld, wat door de bezoekers werd gewaardeerd.

De ochtend was speciaal voor de Advantage partner bedrijven en prospects, met als thema Meer melk, Minder werk. Door middel van lezingen over arbeidsefficiëntie en de gevolgen hiervan op het financieel management werd dit thema uitgelicht. Sprekers deze ochtend waren Rutger Woolderink, Tonnie en Jordi Berends, Douwe-Jan Sietsma en Niek Groot Wassink (DLV). Lees hier meer.

’s Middags tijdens de Alta Dairy middag was er een presentatie van dochters van Advantage stieren door Jordi Berends. Ook kon er kennisgemaakt worden met Alta Cow Watch, het tochtdetectiesysteem, dat tevens de gezondheid monitort. Onlangs is hieraan een nieuwe optie toegevoegd, namelijk de herkauwactiviteitsmeting. In combinatie met de gegevens over voeropname biedt dit unieke informatie.

Natuurlijk kon men ook het zeer nette en moderne melkveebedrijf van de familie Berends bezichtigen. Doordat er drie maal daags gemolken wordt samen met enkele externe melk(st)ers heeft men de melkproductie weten te verhogen en wordt de arbeid efficiënt ingezet. De middagmelking in de 36-stands carroussel trok ook veel aandacht.

Alta bedankt de familie Berends voor hun gastvrijheid en de bezoekers voor hun belangstelling. Graag hopen wij u nogmaals te ontmoeten op een volgend evenement.

Bekijk alle foto’s hier.

On Key

Related Posts