FAMILIE FRANKEN WINT ALTA FERTILITY AWARD 2023

Alta feliciteert de familie Franken uit Swifterbant met de enorme verhoging in de PREGNANCY RATE, die zij het afgelopen jaar gerealiseerd hebben. Zij ontvingen daarvoor de Alta FERTILITY AWARD 2023 uit handen van hun accountmanager Alco Faber. Op advies van Alta wordt gewerkt met de Amerikaanse vruchtbaarheidskengetallen. Met deze kengetallen wordt het beste inzicht van de actuele vruchtbaarheidsstatus op het bedrijf verkregen. Vorig jaar was de Pregnancy Rate bij familie Franken met 22%* al ver boven het Nederlands gemiddelde, maar afgelopen jaar plusten zij daar nog eens 10 punten bij op!

*Ter vergelijking: de gemiddelde PregRate in Nederland/Vlaanderen is 18%.

Pieter Franken is al jaren een Alta ADVANTAGE deelnemer met als fokdoel 70-30-0. Een echt productie fokdoel dus, gericht op het afleveren van zoveel mogelijk kg vet en eiwit per koe. In 2020 is Franken gestart met AltaPREG, inseminatieservice en vruchtbaarheidsbegeleiding door Alta, voor een vast bedrag per koe. In maart 2021 is Alta de uitdaging aangegaan om de begeleiding te doen via betalen per dracht (Pay Per Preg). Gebaseerd op een gesekste strategie op pinken en vaarzen, waarbij voldoende jongvee aanwezig is om 30% vervanging te kunnen doen. Het fokdoel is daarbij aangepast naar 60-40-0. De tochtwaarneming gebeurde tot eind 2022 via halsbanden van Delaval. Nu worden de koeien sinds krap een jaar gemonitord via Alta COW WATCH. Het resulteerde in een ware afkalfgolf die duurde van oktober tot nu. De PregRate van december 2022 tot nu ligt bij 32%, vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder een PR van 22%, oftewel een stijging van 45%! De 192 afgesloten lijsten leverden in 348 dagen 11.758 kg melk 4,10% vet en 3,50% eiwit, resulterend in 895 kg vet en eiwit. Een mooi bewijs dat hoge productie prima samengaat met hoge vruchtbaarheid. Onze complimenten voor het management van Pieter Franken, maar hij prijst ook het AltaPREG team voor hun inzet. Geleverde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst: Pieter zal ons ook volgend jaar weer uitdagen om de technische resultaten te blijven pushen.

Vraag advies bij uw accountmanager als u meer wenst te weten over deze vruchtbaarheidskengetallen en de Alta FERTILITY AWARD.

MEEDINGEN NAAR DE FERTILITY AWARD 2024?

Ook na afloop van 2024 zullen we de FERTILITY AWARD uitreiken aan een bedrijf in Nederland of Vlaanderen, dat dit jaar aantoonbaar een hoge vruchtbaarheid heeft of een effectieve verbetering in de vruchbaarheidscijfers laat zien. Heeft u interesse om mee te doen, laat het ons of uw accountmanager weten. Gezamenlijk zullen we vaststellen wat de huidige vruchtbaarheidssituatie is op uw bedrijf en u adviseren hoe u de Pregnancy Rate op uw veestapel kunt verhogen.

UW KOEIEN SNELLER DRACHTIG? GEEN ADMINISTRATIEVE ROMPSLOMP?

AltaPREG ONTZORGT! Onze AltaPREG herdmanagers nemen de werkzaamheden rondom het management van vruchtbaarheid uit handen. Daarnaast biedt Alta praktische ondersteuning door middel van voorlichting en advies.

Verbeter VRUCHTBAARHEID, GEZONDHEID en WELZIJN van uw veestapel met 24/7 HERKAUW-, VREET- en ACTIVITEITSMONITORING.

WIE ALTA COW WATCH INSTALLEERT, INSTALLEERT ALTA

Alta levert méér dan alleen de technologie, namelijk de service om de technologie optimaal te laten werken. Onze technische experts en vruchtbaarheidsspecialisten trainen en begeleiden u van A tot Z en helpen u het systeem tot waarde te brengen. Ons doel is resultaat te leveren voor u!

On Key

Related Posts