CONCEPT PLUS bij het fokken van een Alta 4-EVENT COW

Herinner je je koe 5677 nog? Bij Alta noemen wij haar een 4-momenten koe, oftewel een 4-EVENT COW. Dat houdt in dat de management gegevens op haar individuele koekaart ons vertellen dat ze slechts vier gebeurtenissen heeft meegemaakt in haar meest recente lactatie:

  1. VERS – met een gezond kalf en zonder stofwisselingsziektes
  2. GEINSEMINEERD – slechts één keer, dit betekent dat ze gezond is opgestart na het kalven
  3. DRACHTIG – drachtig verklaard van één inseminatie, zonder abortussen
  4. DROOG – droog gezet zonder problemen gedurende haar lactatie

Hoe draagt Alta CONCEPT PLUS bij aan het maken van meer 4-EVENT COWS?

Momenten 2 en 3, GEINSEMINEERD en DRACHTIG, zijn beide afhankelijk van vele factoren gerelateerd aan genetica en reproductie. Een manier om er zeker van te zijn dat meer koeien drachtig verklaard zullen worden na slechts één inseminatie, is om onze stieren te gebruiken met de hoge vruchtbaarheidsstatus Alta CONCEPT PLUS.

Alta CONCEPT PLUS is de meest nauwkeurige evaluatie van stieren in de sector en dit is exclusief van Alta.

Het is de meest betrouwbare manier om de vruchtbaarheid van elke individuele Alta stier te weten. CONCEPT PLUS is gebaseerd op werkelijke drachtigheidscontroles en houdt rekening met alle factoren die invloed hebben op hoe goed de stier bevrucht. Omdat de data enkel komt van de meest progressieve, grote melkveebedrijven, kun je er op vertrouwen dat Alta CONCEPT PLUS stieren je helpen bij het creëren van meer drachtigheden op je bedrijf.

Minder inseminaties meer drachtigheden!

Als je begruikt maakt van conventioneel sperma in je fokprogramma, dan zullen de Alta CONCEPT PLUS stieren de kans op een dracht met 2% tot 5% vergroten ten opzichte van een gemiddelde conventionele stier. Wanneer gesekst sperma onderdeel is van je fokstrategie, dan zijn Ata’s 511 CONCEPT PLUS stieren, de stieren die je wilt gebruiken. Deze stieren geven je zelfs 5% tot 9% meer kans op een dracht dan het sperma van een gemiddelde gesekste stier.

Stier vruchtbaarheid = winst

Koe 5677 is niet alelen een Alta 4-momenten koe. Een 4-EVENT COW is een winstgevende koe. Wanneer het slechts één inseminatie kost om haar drachtig te krijgen, weet je dat je vruchtbaarheidsprogramma tijd en geld spaart.

Door Alta’s hoog vruchtbare CONCEPT PLUS stieren te gebruiken verhoog je de kans op een dracht bij elke inseminatie, bij elke koe. Of je nu kiest voor conventioneel en/of gesekst sperma in je fokstrategie, met CONCEPT PLUS haal je het beste uit je genetische investering en kun je drachtigheden creëren met zekerheid.

Ga voor meer Alta 4-EVENT COWS, zoals 5677, in je veestapel en kies voor Alta CONCEPT PLUS en Alta 511 CONCEPT PLUS stieren. Vraag uw accountmanager om meer informatie! 

On Key

Related Posts