Veel belangstelling voor training door Uniform-Agri en Alta

Op 24 november vond in Bantega een training plaats samen met Uniform-Agri (Guido IJpelaar en Harmke Abma) voor de klanten van Alta en Tellus Tigra. Om 10.00 uur stond alles klaar in dorpshuis De Pomp (Bantega), waar rond half elf zo’n kleine 40 veehouders aanwezig waren om de verschillende inleidingen over ‘Hoe geld verdiend kan worden met vruchtbaarheid’ bij te wonen. Centraal in beide presentaties stonden de vruchtbaarheidskengetallen Insemination Risk, Conception Risk en Pregnancy Risk. Daarnaast werden ook verschillende grafieken en berekeningen besproken om de waarde van vruchtbaarheid weer te geven. Tot slot voorafgaand aan de lunch heeft Germ de Jong van Melkveebedrijf Otterwille aan de Otterweg in Bantega hun bedrijf(sverleden) toegelicht. Al met al vonden de deelnemers het een interessante reeks aan presentaties.

Na een verkwikkende maaltijd is de groep van totaal zo’n 45 deelnemers vertrokken naar het melkveebedrijf van de familie De Jong, waar na een aantal Campina-boerderijdagen inmiddels weinig spannends meer is aan een bedrijfsbezoek van 45 man. In twee groepen werden we gedurende ongeveer een uur rondgeleid over dit prachtige melkveebedrijf, waar in de tussentijd de 130 koeien door de 28stand Delaval carrousel gemolken werden. Daarnaast waren ook de voerrobot van Delaval, de vaarzen en jongvee vanuit het Alta Advantage programma en het verdere reilen en zeilen de moeite waard om te bekijken. Rond kwart voor drie is deze dag afgesloten en ging iedereen weer huiswaarts.

  

Alta bedankt familie de Jong, Tellus Tigra en Uniform-Agri voor de prettige samenwerking rondom deze training. Ook bedanken we de deelnemers voor hun komst, wij hopen wij u nogmaals te ontmoeten op een volgend event.

On Key

Related Posts