Uw koeien sneller drachtig met ons vernieuwde CONCEPT PLUS model!

CONCEPT PLUS is al bijna 20 jaar een belangrijk hulpmiddel om uw dieren sneller drachtig te krijgen.

Met de miljoenen gegevens over vruchtbaarheid die wij in deze periode verzameld en geanalyseerd hebben, zijn wij in staat geweest om CONCEPT PLUS nog verder te optimaliseren.

Lees hieronder meer over ons vernieuwde CONCEPT PLUS model, waarmee u meer drachtigheden op uw bedrijf kunt realiseren.

Wat is nieuw aan CONCEPT PLUS?

Gebruikt u vaker gesekst sperma, dan weet u al, wat miljoenen drachtcontrole resultaten ook uitwijzen: De vruchtbaarheid van gesekst sperma is niet hetzelfde als de vruchtbaarheid van conventioneel sperma.

Uit onderzoek blijkt dat conventioneel sperma van eenzelfde stier goed kan bevruchten, maar minder met gesekst sperma en omgekeerd. Op basis van deze bevindingen werd het CONCEPT PLUS model uitgebreid. Voortaan bieden wij twee verschillende opties:

Stieren die het best bevruchten met gesekst – Alta511 SexedULTRA – sperma worden op de Alta Bull Search voortaan gemarkeerd met dit 511 CONCEPT PLUS logo. Stieren die het best bevruchten met conventioneel (niet gesekst) sperma blijven op de Alta Bull Search gemarkeerd met het vertrouwde CONCEPT PLUS logo.

Kan een stier ook CONCEPT PLUS en 511 CONCEPT PLUS zijn?

Ja. Sinds we weten dat bevruchtend vermogen van gesekst en conventioneel sperma twee verschillende fokwaarden – met lage correlaties – zijn, identificeren we ze nu als zodanig. Een oranje CONCEPT PLUS logo duidt de stieren aan die het best bevruchtend zijn met conventioneel sperma. Het paarse 511 CONCEPT PLUS logo laat zien welke stieren de beste vruchtbaarheid bieden bij het fokken met Alta511 SexedULTRA.

Waarom zou ik gesekst sperma gebruiken met een gemiddeld of onbekend bevruchtend vermogen?

Zoals bij elke beslissing die u neemt, zijn er compromissen. Laten we zeggen dat het belangrijkste doel van je genetische plan is om de snelste genetische vooruitgang mogelijk te maken.

In dat geval kunt u er voor kiezen om ook stieren te gebruiken die nog geen vruchtbaarheidsgegevens hebben of gemiddeld bevruchtend zijn. Als deze stieren passen bij uw doel voor maximale genetische vooruitgang zijn ze misschien niet voorzien van het CONCEPT PLUS- of 511 CONCEPT PLUS-kenmerk.

Wilt u juist zo snel mogelijk uw dier drachtig hebben, dan kunt u er op vertrouwen dat stieren met het paarse 511 CONCEPT PLUS-logo meer kans bieden op een dracht. Met het oranje CONCEPT PLUS logo kunt u de stieren blijven herkennen, die uw koeien het snelst drachtig krijgen met conventioneel sperma.

Hoe vaak evalueert Alta het bevruchtend vermogen van de stieren?

We willen graag zorgen voor meer drachtigheden op uw bedrijf. Daarbij is nauwkeurige informatie over vruchtbaarheid van essentieel belang. Om nauwkeurig te zijn, moeten de gegevens actueel zijn. We voeren om de maand een complete evaluatie uit voor de vruchtbaarheid van de stieren.

We weten dat het bevruchtend vermogen van stieren kan variëren, zelfs binnen kortere perioden, dus om te profiteren van de meest nauwkeurige en actuele informatie, bieden we nu zes keer per jaar nieuwe CONCEPT PLUS- en 511 CONCEPT PLUS-beoordelingen.

Waarom zou ik vertrouwen op de vruchtbaarheid van Alta 511 CONCEPT PLUS stieren?

Alta 511 CONCEPT PLUS gesekste stieren bieden twee voordelen: méér vaarzen en méér drachtigheden. Wij geven de beste zorg aan onze stieren, we volgen strikte laboratorium instructies en zorgen voor zorgvuldige procedures voor de distributie van het sperma. En nog belangrijker, we nemen stevige beslissingen over het ruimen van stieren met beneden gemiddelde vruchtbaarheidsprestaties.

U kunt vertrouwen op CONCEPT PLUS en 511 CONCEPT PLUS omdat:

 • CONCEPT PLUS is COMPLEET
  • De data wordt verzameld van veestapels uit de VS en Canada en is uitgebreider dan de officiële vruchtbaarheidsanalyses door Amerikaanse isntanties.
  • Er wordt nauwkeurig rekening gehouden met invloeden die van effect kunnen zijn op het bevruchtend vermogen van een stier, zoals een inseminator of hoe een tocht tot stand gekomen is – natuurlijk of d.m.v. hormonen.
 • CONCEPT PLUS is ACTUEEL
  • We voeren om de maand een complete vruchtbaarheidsanalyse uit.
 • CONCEPT PLUS is BETROUWBAAR
  • De data wordt alleen verzameld op grote, vooruitstrevende bedrijven, waar het management consistent is het vruchtbaarheidsmanagement progressief is.

Wilt u uw dieren sneller drachtig hebben, kies dan voor onze stieren met het CONCEPT PLUS logo en 511 CONCEPT PLUS logo!

On Key

Related Posts