Melkveehouders tevreden over CONCEPT PLUS 511, gesekst sperma dat beter bevrucht

Alta is de enige fokkerijorganisatie die gesekst sperma levert met een hogere vruchtbaarheid. Alta’s CONCEPT PLUS 511 gesekst sperma bevrucht 3-7% beter dan gemiddeld gesekst sperma. 

Voor hun vruchtbaarheidsevaluatiesysteem verzamelde Alta de afgelopen decennia miljoenen bevruchtingsgegevens en ontdekte daarbij dat verschillende soorten sperma verschillende bevruchtingsresultaten opleverden. Een stier die met conventioneel sperma bovengemiddelde resultaten behaalt, kan aanzienlijk slechter presteren met gesekst sperma. Of andersom.Met deze kennis is Alta in staat het gesekst sperma een beoordeling toe te kennen op basis van het bevruchtend vermogen. Ons hele assortiment stieren wordt beoordeeld volgen de CONCEPT PLUS vruchtbaarheidsevaluatie.

Het kan dus voorkomen dat Alta’s CONCEPT PLUS 511 gesekst sperma beter bevrucht dan een weinig vruchtbare conventionele stier. Diverse van onze topstieren zijn gesekst beschikbaar en tevens CONCEPT PLUS.

Wat zijn de voordelen?

Door gebruik te maken van gesekst sperma kunt u uw fokdoel sneller bereiken. De kans dat uw dieren daadwerkelijk drachtig worden is aanzienlijk groter wanneer u kiest voor 511 CONCEPT PLUS gesekste stieren met hoge vruchtbaarheid.

Dit zijn de voordelen:

  • Uw koeien sneller drachtig
  • Meer vaarskalveren uit uw beste koeien
  • Snellere genetische vooruitgang
  • Meer melk
  • Minder lastige geboortes

Tevreden melkveehouder

“Op ons melkveebedrijf combineren we CONCEPT PLUS 511 (extra bevruchtend gesekst sperma) met de inzet van vleesstieren. Hierdoor versnellen we de genetische vooruitgang van onze veestapel en de opbrengst van de vleeskalveren maakt de investering ruimschoots goed! Door de best bevruchtende gesekste stieren (CONCEPT PLUS 511)  te gebruiken halen we dezelfde resultaten op het gebied van het inseminatiegetal / conceptie als bij conventioneel sperma!”
– Melkveebedrijf Huetink, te Bronkhorst

Ook Alta’s UNIEKE hoogbevruchtende gesekste sperma proberen? Onze deskundige fokkerij medewerkers adviseren u graag bij de juiste stierkeuze passend bij uw bedrijf.

De meest nauwkeurige vruchtbaarheidsevaluatie van stieren in de sector is Alta CONCEPT PLUS.

2001 is het jaar waarin de Alta CONCEPT PLUS vruchtbaarheidsevaluatie van stieren werd ontwikkeld. Dat betekent dat vooruitstrevende melkveebedrijven al meer dan 20 jaar vertrouwen op Alta CONCEPT PLUS om meer drachtigheden in hun veestapel te creëren.

Het bevruchtend vermogen van stieren is een belangrijk onderdeel van elk genetisch plan. Zorg ervoor dat u de meest actuele, volledige en consistente vruchtbaarheidsevaluatie van stieren gebruikt door Alta CONCEPT PLUS te gebruiken om u te helpen uw stieren te kiezen.

On Key

Related Posts