… leer zelf uw koeien insemineren.

Na een gedegen cursus hebben veel van uw collega-veehouders de stap naar Doe Het Zelf KI genomen. Het maakt hen alerter op de vruchtbaarheid van de veestapel. Insemineren vraagt meer tijd dan gedacht, maar het zelf kunnen beoordelen van het geslachtsapparaat en de tochtverschijnselen leveren een plus op in uw reproductiemanagement.

De KI-cursus wordt gegeven door ervaren trainers en is opgebouwd uit theorie en praktijk. In de theorieles wordt stil gestaan bij de werking van het geslachtsapparaat van het rund, de voorkomende afwijkingen en de vruchtbaarheidskengetallen op melkveebedrijven. Ook wordt de inseminatietechniek en spermabehandeling uitgebreid met u doorgenomen en geoefend. Het praktijkdeel wordt gegeven in 5 lessen van 2,5 uur waarbij geoefend wordt tussen de koeien, bij voorkeur op uw eigen bedrijf. Aan het eind van de cursus ontvangt u bij een positief resultaat het DHZ-KI Certificaat. De cursist wordt dan in staat geacht een koe correct te insemineren en goede drachtresultaten te behalen.

Heeft u al eerder een DHZ KI-cursus gevolgd, maar wilt u uw kennis over de theorie en praktijk opfrissen? Bij ons kunt u ook een herhalingscursus volgen.

DOWNLOAD HIER DE FLYER ONTDOOI & INSEMINATIE TECHNIEK. Ook aan te vragen in gelamineerde versie om op te hangen bij uw inseminatievat!

Heeft u interesse, neemt u dan contact op met uw accountmanager, de medewerkers op ons kantoor 0594-620940 of via info@altagenetics.nl.

KI-cursus