FUTURE STAR

FUTURE STARS zijn hooggenoteerde, genomic geteste stieren die bovengemiddeld bevruchten en meer levende, gezonde kalveren geven.

Als u uw opties overweegt is het maken van een drachtigheid het belangrijkste wat telt. Dat vervolgens het kalf gezond ter wereld komt is van levensbelang. FUTURE STAR stieren richten zich op beide prioriteiten.

Als u FUTURE STARS in uw fokprogramma opneemt, zet u de eerste twee stappen in het creëren van uw beste toekomstige veestapel

Een drachtige koe

FUTURE STAR-stieren hebben de felbegeerde CONCEPT PLUS-status met hoge vruchtbaarheid.

Dit betekent dat deze stieren meer drachtigheden creëren dan de gemiddelde stier, gebaseerd op onderzoek op basis van daadwerkelijke dracht. Met conventioneel sperma bieden deze FUTURE STARS u een conception rate voordeel van 2%-5%. En met gesekst sperma bieden ze een conception rate voordeel van 3%-7%. Dat betekent dus dat u 2%-7% meer dieren drachtig krijgt!

Een levend, gezond kalf

De basis van uw toekomstige veestapel is gebouwd op kalveren die vanaf de geboorte goed opstarten.

Om dit te bereiken is de fokwaarde voor doodgeboorte van de stier (SSB) een cruciaal onderdeel van het FUTURE STAR programma. Dit kenmerk meet het percentage nakomelingen van een bepaalde stier die ofwel dood geboren worden ofwel overlijden binnen de eerste 48 uur na de geboorte. Bij FUTURE STAR stieren wordt rekening gehouden met dit kenmerk; zij zijn zorgvuldig geselecteerd om meer levende, gezonde kalveren op te leveren.

Bereid u voor op de beste veestapel van de toekomst door u eerst te concentreren op wat belangrijk is - een dracht die een gezond, goed groeiend pasgeboren kalf oplevert.