Bekijk onze nieuwe stierenkaart. Hierop vindt u ons brede assortiment fokstieren en genomic stieren. Verder vindt u op de kaart ook de Advantage stieren, de hoogste genomic stieren die ingezet worden bij de deelnemende bedrijven aan het Alta Advantage programma. U kunt de nieuwe stierenkaart natuurlijk ook downloaden.

Download het verkorte stieroverzicht Januari 2018 HIER

Download de 8-pagina dike stierenkaart Januari 2018 HIER

Informatie Amerikaanse fokwaarden

Om de fokwaarde van een stier inzichtelijk te maken, kiest Alta ervoor om met de originele Amerikaanse fokwaarden te werken. Deze fokwaarden bevatten de betrouwbare originele informatie van een stier waardoor de betrouwbaarheid hoger is. Omdat deze fokwaarden niet voor elke Nederlandse veehouder vanzelfsprekend zijn, vindt u HIER een beknopte uitleg.

Uw fokdoel

Heeft u uw fokdoel al aangepast aan de nieuwe marktsituatie? Productie van zo veel mogelijk kilogrammen melk per koe wordt steeds belangrijker. Bepaal eerst uw fokdoel en maak hiervoor een genetisch plan. De stierenkaart is ingedeeld in segmenten per fokdoel (Allround – Productie – Exterieur – Gezondheid). U kunt dus gemakkelijk de stieren selecteren die passen bij uw fokdoel en genetisch plan, zodat uw fokdoel het snelst wordt bereikt.

Jersey en Brown Swiss beschikbaar bij Alta

U kunt bij Alta Nederland ook terecht voor genetica van andere (melk) rassen: Jersey en Brown Swiss. Ons Jersey programma in de VS behoort tot dé top van de wereld. Tevens hebben we altijd goede Belgische Blauwe stieren in ons assortiment die geschikt zijn voor gebruikskruisingen. Vraag uw accountmanager naar de prijzen en beschikbaarheid.

Nog geen stierenkaart in uw brievenbus?

Ontvangt u onze stierenkaart nog niet in uw brievenbus en wilt u deze wel graag ontvangen? Neem dan even contact op met één van onze medewerkers op 0594-620940.